2011. január 29., szombat

Pirospaprikás kiskifli

Mostanában sokszor használom a kenyérsütőt csak dagasztásra is, nem csak kenyérsütésre. Gyorsan összerakom a hozzávalókat és magára hagyom, hadd dolgozzon. Nekem már csak ki kell a végén nyújtanom a tésztát, ízesítenem és a sütőbe tolnom.


A recept rém egyszerű és remekül variálható.
Mi kell hozzá?

Az alap:
1,5 evőkanál olívaolaj
320ml víz
2tk só
64dkg liszt
5g vagy 1,5kk szárított élesztő
opcionális:
1tk pirospaprika
1tk oregano
1tk bazsalikom

A hozzávalókat az üstbe teszem és 1,5 órára magára hagyom. Miután megkelt, 3 gombócra osztom. A gombócokat kör alakúra nyújtom, majd egy éles késsel cikkekre, 12 egyenlő részre vágom. Belülre fekete erdei sonkát és sajtot teszek, de tulajdonképpen bármit bele lehet tenni aktuális hangulatunk szerint. Feltekerem, tojással megkenem, majd megszórom szezámmaggal. Kb. 15 percet még hagyom pihenni, majd az előmelegített sütőbe tolom, majd készre, pirosra sütöm.

6 megjegyzés:

helen írta...

Szuperül hangzik... :)
Leméred, hogy kk-ban az 5 g élesztő mennyi? Itt csak dobozos élesztő van, nem tasakos, fogalmam sincs, mennyi 5 gramm...
Köszönöm!

Kata írta...

Persze, az 5g az 1,5kk élesztő. :o)

Latsia írta...

Nagyon guszták, régen nagyon szerettem a paprikás kiflit, amit a közértben lehetett kapni, de jó, hogy már recept is van hozzá!:-)

A 64 dkg só az ugye liszt akar lenni?
És biztos, hogy 5g az élesztő? Nem 5 dkg?

Latsia írta...

Vagy indtant az élesztő, nem friss?

Kata írta...

Köszi, javítottam!
Az élesztő instant.:o)

Kicsoda írta...

pont tegnap jutott eszembe, hogy most mar tolteni kellene a kiflit;-) meg is toltom!
nagyon jo!!