A receptet a suliban kaptam az egyik kolleginától, aki viszont egy anyukától kérte el.
Hogy honnan is ered pontosan nem tudom.
Az biztos, hogy izgatott a dolog, muszáj voltam megsütni. :o))
Mi került bele?
a tésztába:
4 tojás sárgája
22dkg cukor
10dkg vaj
25 dkg liszt (eredetileg réteslisztet ír. Nekem nem volt, így fele-fele arányban került bele fehér és graham liszt)
2 dl tej (nálam csak 1 dl, a többit natúr joghurttal pótoltam)
3dkg kakaó
1 csomag sütőpor
a tetejére:
2 tojásfehérje
12dkg cukor
a mázhoz:
1 tábla étcsoki (nálam most épp szerencsi)
5 kanál habtejszín
A tojások sárgáját a puha vajjal, sütőporral, cukorral géppel habosra kevertem, apránként hozzáadtam a kakaót, tejet, joghurtot, lisztet. Egy nagy méretű tepsibe sütőpapírt tettem, beleöntöttem a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon ~20percig sütöttem.
Eközben a tojások fehérjét a cukorral gőz fölött habbá vertem, majd a gőz fölött még egy percig kevertem, hogy nyúlós legyen a massza. A megsült piskóta tetejére kentem, majd a kikapcsolt sütőbe pár percre visszatoltam, hogy a teteje kicsit megszikkadjon.
Miután kihűlt, kihámoztam a sütőpapírból a tésztát, rátettem a végleges tálcára és nyakon öntöttem a csokiból és a tejszínből főzött mázzal.
Friss eperrel ettük. :o)
Fincsi volt.
1 megjegyzés:
jajnekem! a néger kocka az egyik gyengém
Megjegyzés küldése