2008. augusztus 12., kedd

Fűszeres ketchup


Nem igazán gyorsan elkészíthető, de nagyon finom :)) Én ma kezdem el csinálni, úgyhogy kép később.

Hozzávalók:

3,5 kg paradicsom
10dkg hagyma
5 gerezd fokhagyma
10 szem szegfűbors
10-15 szem szegfűszeg
2-3 db fahéj
2 db szerecsendió
2 ek. tárkony

Ez összefőzzük 10 percig. Utána teszünk még bele 2 ek. ecetet, 1 ek. sót, 5 ek. cukrot és 24 órát állni hagyjuk.
Másnap 2 órát főzzük, átpasszirozzuk és újból főzzük, ha már jó sűrű üvegekbe öntjük, majd száraz dunsztba tesszük.
A passzirozás előtta léből szűrök le, így még sűrűbb lesz.
Kevés tartósítószert szoktam beletenni.

Mi nagyon szeretjük, ha pizzát csinálok néha pizzaszósz helyett is ezt használom.

3 megjegyzés:

Ahama írta...

Köszönöm, hogy feltetted, a paradicsom úgyis fő kedvencünk mindenféle formában. Kipróbáljuk.

Kicsoda írta...

ez nagyon erdekes fuszerezes!! En ha paradicsomot fozok, megpucolom (forro vizbe dobni, aztan hideget ra es lejon a siman a hejja) es akkor talan kimaradhat a paszirozas:-)))

Szömörce írta...

kicsoda, szerintem mindenképpen át kell paszirozni a fűszerek miatt( fahéj, szegfűszeg, szegfűbors).