2008. szeptember 10., szerda

Paradicsomos kuszkusz

Szeretnék megosztani veletek egy köretnekvalót. Lehet, hogy már ismeritek, nekem újdonság volt.

A képen látható vendégváró ebéd úgy készült el vasárnap 1-re, hogy reggel 8 kor még a Balaton nyugati végében voltunk...szóval gyorsan.



Az előtérben sült zöldségek és sajttal töltött csirkemell (óvatosan kiklopfolva,nehogy kiszakadjon) .
Légkeveréssel sütöttem, felül a húst,alatta a zöldséget.

A paradicsomkarika alatt pedig a paradicsomos kuszkusz. Na ez itt a lényeg.

A recept a Kismama babakonyhájából van:
Egy csésze kuszkuszt egy jól záródó műanyag dobozba teszünk, ráöntönk 2 csésze forrásban lévő sós vizet, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk. Utána hozzákeverünk 10 dkg sűrített paradicsomot, egy citrom levét, 4 apróra vágott paradicsomot, egy csésze apróra vágott pórét vagy újhagymát, 2 evőkanál tahinit (bioboltban kapható szezámkrém), fűszereket: petrezselymet, koriandert,mentát. Vagy ízlés szerint, én pl. se koriandert,se mentát.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Kata írta...

Hú ez nagyon izgalmasan hangzik. A kuszkuszt én alapból nagyon szeretem. Sikerült már sósan is édesen is elkészítenem, de a paradicsomos verzió eddig elkerült. Vagy én őt? :o) No a lényeg az, hogy köszönjük a megosztást. Én biztosan ki fogom próbálni. :o)

Ja és grátiszként írom a hamis daramorzsát, hátha valakit érdekel. ;o)
Egy csésze kuszkuszt felöntünk két csésze vaníliás cukorral felforralt tejjel, lefedjük és megvárjuk míg megduzzad. Utána hozzákerverünk reszelt citromhéjat, mézet/cukrot ízlés szerint, mazsolát.
Majd jóízűen megesszük. Hidegen is langyosan is finom. A gyerekeim rendszeresen tesznek hozzá még egy kis lekvárt is. :o)

Kicsoda írta...

De jo, ennek a lanykori neve tabbouleh (tabule), ami a darabos paradicsom, uborka, hagyma es SOK petrezselyem, menta. De nem igazan gyerekbarat, mert disznoolat csinalnak vele. Igy hogy egyben marad baratsagosabb:-)
A koriandert en utalom, a spanyolok mindenbe tesznek es mar neha sirok tole, mert meg a jo kis salsabol, meg guacamolebol sem birjak kihagyni:-)

Csaszarmorzsa nagyon jo otlet!!! Kint a buzadara aranyarban megy (nem tudom miert) a kuszkusz viszont teljesen oks.

anyahajó írta...

Sziasztok! Kdattától hallottam erről a blogról, és arra gondoltam, ha bevennétek, szívesen csatlakoznék. Már egy ideje gondolkodom hasonló villámreceptek közzétételén. Én ugyan nem foltvarrak, hanem horgolok, de az is elcsábít a gyors főzések irányába :) Szóval bevennétek esetleg? :)

Kata írta...

Adél!
Küldtem neked meghívót! Gyere te is főzőcskézni. :o)