2010. március 15., hétfő

Répasüti :o)


-Csókolom, répatorta van?
-VAN! :o)) (nálunk, per pillannat. :o))

1 héten belül már másodszor sütöm, mert annyira finom és az aprónép sem fújjogott, mikor kiderült, hogy répa van benne.
A tavasz közeledtével egyre inkább vágyom a zamatos zöldségekre. Reggelire a suliba rendszeresen sárgarépát viszek, és azt ropogtatom. Nagyon finom, édes répákat árulnak nálunk a piacon, így mindig alaposan feltankolok belőle. Pénteken kicsit több időm volt az áruk között nézelődni, vásárolni, aminek az lett a következménye, hogy alig bírtam hazacipelni a sok friss zöldet, gyümölcsöt, friss tojást, diót, házi szilvalekvárt.... :o)


De vissza a sütire, hogy hogyan is készült, illetve mi került bele:

3 tojás
10 dkg vaj
25 db (süssina) édesítő fél dl vízben feloldva (persze cukorral is mehet, ami kb 20-25dkg)
4 db sárgarépa kis és nagy lyukú reszelőn vegyesen reszelve
kb 15 dkg dió, durvára aprítva
15 dkg fehérliszt
15 dkg graham liszt
1 csomag sütőpor
kb 1 dl tej
1 citrom reszelt héja

A hozzávalókat alaposan összekeverem majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát. Egy kanál segítségével elegyengetem, majd mehet is az előmelegített sütőbe, ahol kb 30 perc alatt megsütöm.
Az idő az én sütőmnél takarék lángon történő sütést jelenti, de azt hiszem az a legbiztosabb, ha tűpróbáig sütjük. ;o)
Némi porcukorral elkevert citromlével megkenhetjük a tetejét, de nélküle is nagyon finom. :o))

3 megjegyzés:

Mamazon írta...

Jól hangzik nagyon!

krisz írta...

Köszi a receptet!Nekem is volt egy jól bevált receptem,de eltünt.Aztán amit kipróbáltam helyette nem vált be,pedig nagyon szeretjük mi is.Én megszoktam kenni a tetjét néhány kanál cukorral összeturmixolt philadelphia sajttal.Úgy is finom!

Ági írta...

Megsütöttem, nagyon finom lett! Hőlégkeveréses sütőben 170 fokon 28-30 percig sütöttem.
Köszönöm a receptet! :-))
Ági