2010. július 31., szombat

Sangria zsúrra

Felnőtteknek alkoholos, gyerekeknek alkoholmentes változatban. :o) Idény és fagyasztott gyümölcsök keveréke, jófajta borral (gyerekeknek gyümölcslével) felöntve, mentalevéllel díszítve.


Holnap Panni lányunk névnapját fogjuk ünnepelni tágabb családi körben. Erre az alkalomra készülök ezzel a frissítő finomsággal. Természetesen enni is fogunk, de azt most nem bonyolítom nagyon, illetve nem szeretnék sütni-főzni, a konyhából épp csak beesve a vendégeket fogadni.


Friss saláták  lesznek, jófajta sajtok, zöldségekkel, dióval, vinetta és körözött pirítóssal, illetve puha kenyérrel, kinek-kinek ízlése szerint.
Lesz torta is, piskóta alapon lime-os túrókrém, erdei gyümölccsel a tetején.
Ha kész lesz, hozok fotót is róla. :o))

2 megjegyzés:

p. kiscsuri írta...

én még nem tartok a csládnál, de egy frissítő sangria minden lánynak vagy jóbarátnak bejön. elkérhetem a receptet?

köszönöm.

Kata írta...

Nagyon szívesen, bár semmi extra a recept. Mindenféle gyümölcsöt, jelenesetben őszibarackot, málnát, szedret, szilvát, áfonyát ananászt és egy üveg meggybefőttet összeöntöttem, az aprítandó gyümölcsöt aprítottam. A levét a meggybefőtt és az ananászkonzerv leve adja. Ezt lehet tetszés szerint a kedvenc, édes vörösborral, vagy szinte bármelyik üzletben kapható 1,5 literes Sangriával felönteni. Arányokat nem tudok, nálunk kóstolás közben szokott eldőlni.