2010. július 31., szombat

Sangria zsúrra

Felnőtteknek alkoholos, gyerekeknek alkoholmentes változatban. :o) Idény és fagyasztott gyümölcsök keveréke, jófajta borral (gyerekeknek gyümölcslével) felöntve, mentalevéllel díszítve.


Holnap Panni lányunk névnapját fogjuk ünnepelni tágabb családi körben. Erre az alkalomra készülök ezzel a frissítő finomsággal. Természetesen enni is fogunk, de azt most nem bonyolítom nagyon, illetve nem szeretnék sütni-főzni, a konyhából épp csak beesve a vendégeket fogadni.


Friss saláták  lesznek, jófajta sajtok, zöldségekkel, dióval, vinetta és körözött pirítóssal, illetve puha kenyérrel, kinek-kinek ízlése szerint.
Lesz torta is, piskóta alapon lime-os túrókrém, erdei gyümölccsel a tetején.
Ha kész lesz, hozok fotót is róla. :o))

2010. július 18., vasárnap

Frissitő, hűsítő tea

Szeretjük.
Ha meleg van, ha hideg van a tea jöhet. Na jó, melegben persze a hideg tea lényegesen jobban esik. Most egy kis trükköt hoztam, bár lehet, hogy csak nekem újdonság. :o)


Most épp egy mentás zöldteát  készítettem a következőképpen:
1,5 liter ásványvizet a hűtőben alaposan lehűtöttem. A teafőzőbe 2-3 db teafiltert tettem, egy egész citrom levét kifacsartam és a teáskancsóba öntöttem, belekanalaztam a cukrot. Ebben az esetben 5 csapott evőkanálnyit. (Igen mi elrontott emberek módjára még mindig ovis teát iszunk :o))
A cukros, citromos keverékre folyik a tea, így az ízesítése készen is van. Ezután két nagyobb kancsóba szétöntöm a kész teát, majd a hideg ásványvizet szintén szétosztva felhígítom a főzetet.


Mivel a hideg víztől gyorsan lehűl az ital, elég neki további 10 percnyi hűtés hogy kellemesen hideg legyen.
Aki bírja plusz jéggel ihatja, mentalevéllel díszítheti az italát. :o)

2010. július 14., szerda

Kánikula-menü

Segítség! Semmi ötletem nincs erre a rettentő melegre. Olyan menüt szeretnék, amihez nem kell a konyhában aszalódni az egyébként is nagy melegben, vagy legalábbis minimális ideig.


Én elvagyok sokáig a nyers koszton is (zöldségek, saláták, gyümölcsök), de a gyerekeknek muszáj mást is adnom.
Van valami bevált menüsorotok?
Tudtok segíteni?