2009. november 4., szerda

SOS! sutotok leves

Na ez nem recept;-) van sutve sutotok es a kolkok nem eszik... (fura), bezzeg a tofus moszatleveset ... szoval gondoltam levesse dolgozom, de igazabol otletem sincs hogyan. Van valakinek tuti receptje?

6 megjegyzés:

Kata írta...

Én ezzel a recepttel szemezgetek. Elég jónak tűnik.:o) Ha esetleg kipróbálod, mindenképpen számolj be róla légyszi. :o)
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2005/10/slt-sttk-krmleves-tk-j-ht-i.html
A sült tök egyébként nálunk sem megy... csak mi esszük.

Névtelen írta...

Szia.
Én ezt szoktam főzni:
http://gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2007/01/11/Sutotok-leves/
Igaz, én nem sült tökből készítem, de úgy is lehet, olvasd el a kommenteket is. Eddig még elég nagy sikere van :-).

gigi

Kicsoda írta...

Koszi!!Ezekbol mar osszeutok valamit es beszamolok. Sajna nalunk a narancs nem mehet Barni miatt:-( pedig jol hangzik.

anyahajó írta...

NA, látom nem épp gyorsan reagálok, de hátha még hasznos. Én csak simán megfőzöm a tököt meg a krumplit zöldségalaplével és turmixolom meg tejszínt teszek bele. Ez nem nagy szó, a tuti az, hogy pirított tökmag a levesbetét, hát az valami állati finom!

Mtunde írta...

A Chili és vanília féle receptet többször próbáltuk már. Ha a narancs nem mehet, akkor bármi jó, ami kicsit pikánsan savanyítja.

Charlotte írta...

Sziasztok!
Én szeretem a sütőtököt, a pasik nem. Ezért rejtett formában prezentálom. A sütőtök pikánsan csak nekem ízlett, ezért átváltottam az édes levesre.
Megsütöm a sütőtököt, kikanalazom a turmixgépbe, hozzáöntök vizet és rizstejet, ami már önmagában is édes, (nálunk mindenki tejérzékeny, lehet tejszínnel is), teszek hozzá fahéjat, vagy mézes fűszerkeveréket, ha nem lenne elég édes, akkor mézet is. Pépelem gombnyomással. Langyosan tálalom. Ha valaki elvetemült összerottyinthatja és natúr magokkal esetleg mazsolával tálalhatja. A vitaminok miatt teszek hozzá egy kevés olajat. Amolyan téliesített gyümölcsleves és ráadásul hamar megvan. Jó főzést.