2010. március 21., vasárnap

Zabpelyhes almás süti


Újabb reform (?) süti. Ma az öcsémékhez mentünk vendégségbe, ahová nem akartam üres kézzel érkezni.


A múltkori répás süti bár nagyon finom volt, de mikor többen megtudták, hogy mi van benne, akkor azért elbizonytalanodtak egy pillanatra. Persze aztán győzött az íz és ették tovább. :o)) Most nem akartam, hogy nagyon kerekedjenek a szemek, így almás-mandulás-zabpelyhes sütit készítettem.
Finom volt. Mindenkinek ízlett. :o))


Mi került bele?

10dkg vaj
3db tojás
22db édesítő (süssina) fél dl meleg vízben feloldva
15dkg graham liszt
15dkg fehér liszt
2 kávéskanál fahéj
1 kis csomag szeletelt mandula megpirítva
3 szép alma lereszelve
1 csomag sütőpor
~1,5dl tej

A hozzávalókat összekevertem, minden különösebb fakszni nélkül és előmelegített sütőben, egy normál méretű tepsiben, közepesnél picit kisebb lángon kb 30 percig (tűpróbáig) sütöttem. :o)

2 megjegyzés:

bora írta...

szia Kata,

és ha nem édesítővel szeretném csinálni, akkor mennyi cukor kell bele?

Köszi

Edit

Kata írta...

Kedves Edit!
Ha cukorral készíteném, akkor kb 20-25 dkg-ot tennék bele. De érdemes kevergetés közben megkóstolni, nehogy túl édes legyen. :o)
Üdv, Kata