2010. július 14., szerda

Kánikula-menü

Segítség! Semmi ötletem nincs erre a rettentő melegre. Olyan menüt szeretnék, amihez nem kell a konyhában aszalódni az egyébként is nagy melegben, vagy legalábbis minimális ideig.


Én elvagyok sokáig a nyers koszton is (zöldségek, saláták, gyümölcsök), de a gyerekeknek muszáj mást is adnom.
Van valami bevált menüsorotok?
Tudtok segíteni?

6 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Mondjuk én tegnap tejberizst főztem rizotto módszerrel (ergo ott főttem én is a riszt kavargatva vagy negyed órán át:), de inkább mondom, amibe mostanában beleszerettem: mindenféle zöldségeket összevagdalok, ha nagy szükségét érzem, picit előrepárolom (pl. a hagymát, ha olyanom van...), összevegyítem valami friss zöldfűszerrel, bele a jénaiba és egy tejföllel nyakon öntöm. Amíg a fedő alatt megpárolódnak a zöldségek, a rizs is megfő.

Kata írta...

Köszi Kató! Biztosan fogok ilyen zöldésgeket is készíteni.
Nálunk ma túrógombóc készült, joghurt öntettel. A zsemlemorzsát előrelátó módón megpirítottam réges régen és adagonként lefagyasztottam. Így azt sem kellett kevergetni.
Este cukkinis lecsót szeretnék készíteni, de meglátjuk, hogy bírjuk a meleget. :o)

KicsiKató írta...

A lecsó is jó, mert elég néha megkavargatni...

Hú, nálunk mostanában még nagy kedvenc a ... ajjh, elfelejtettem, milyen omlett, azt hiszem, spanyol.

Csak egy kis hagymát kell hozzá dinsztelni (ha szeretitek, egy kis kolbásszal vagy sonkával), fűszerezni, belekeverni pár szem apróra vágott főtt krumplit (remek maradékfelhasználás!). Mi fejelnként két tojást verünk fel, azt bele a kiolajozott sütőedénybe, bele a krumplit-hagymát-kolbászt, eloszlatod és teljes lángon 15 perc alatt készre sül. Isteni:)

lomaquilt írta...

Én levest főzök nagyobb mennyiségben és azt esszük. Sárgarépát fehérrépát, krumplit, zöldbabot petrezselymet párolok majd kis liszttel, paprikával behintem és vizzel fleresztem. Lehet bele tenni vegetát, de nem muszáj. Kevés sót teszek bele. Kis galuskákat fözök bele. A tányérba teszek bele kis ecetet és tejfölt. Kellemes nyári étel. Hűtőben a maradék eláll. (ezért teszek tejfölt a tányérba!)

timus írta...

nagyon jó téma! Csirkemellet apróra vágva pirítok valami mártással (pl. mézes mustáros) vagy egy kis hagymával, fetával, stb... a köret meg saláta vagy kenyér.Így max. 10 percig van hőhatás a konyhában. :) Cukkinifőzelék is megfő negyedóra alatt... de szenvedek én is nagyon :S Azt hiszem, ilyenkor igazán csak a nyaralás segít :D Akkor lehet szabotálni a főzést. Ajj de várom a szombatot!

Bea írta...

Én a görög gyümölcslevest ajánlom , csak össze kell keverni, megvárni míg felengednek a mirelit gyümölcsök benne, - addigra össze is érnek az ízek. A mindmegette.hu-n találtam a receptet még régeben. Nagyon finom.