2009. január 25., vasárnap

Zöldborsókrém


Előre szólok, ebben a receptben semmi hókuszpókusz nincs, úgyhogy aki nem szereti a zöldborsó ízét, annak nem lesz kedvence.
Amikor megígértem Kicsodának, hogy leírom, mi is van benne pontosan, akkor újra elkészítettem, mert én magam is kételkedtem benne, hogy tényleg ennyire egyszerű-e az egész. De tényleg az.



Veszünk egy bögrényi borsót, a mirelit is tökéletes e célból ilyenkor, télen. Kis vajon kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Teszünk bele egy-két gerezd fokhagymát is, kevés sót, borsot. Amikor megpuhult, aprítógépbe tesszük (vagy ha valaki botmixert használ, akkor a mixer poharába), hozzáöntünk fél pohár tejfölt és krémmé pépesítjük. Ezután megkóstoljuk, és ha elégedetlenek vagyunk, még utánízesítjük. Ennyi az egész. Borsó íze van és szép, tavaszi zöld színe. Már csak ezért is szeretem. Hideg és melegszendvicsekhez, pizzához kiváló alap, lehet sajttal megszórni vagy sonkát rátenni, de nem is muszáj. Nálunk még akkor is beválik, amikor Válogatós Nagylány csuklóból elutasít minden főzeléket és délben is melegszendvicset kér. Jó vastagon teszem a kenyérre, és akkor a főzelék is pipálva.

4 megjegyzés:

Kicsoda írta...

megcsinaltam, bar kicsit sok vizzel es nagyon sosra:-))) de izlik. Sutottem du-n kifliket, azzal tunkolom:-D

anyahajó írta...

Örülök, hogy nem égtem be :D

Julcsi írta...

De jó! Furán hangzik ugyan, de tényleg szép színe van. A lencse krémet nem ismeri valaki?

Unknown írta...

Köszönöm a receptet! Baromi egyszerű, gyors, és nagyon finom lett! :-)