2009. január 17., szombat

Zsur gyerekeknek

Kicsit tanacstalan vagyok... talan mert az unnepek alatt kifozocskeztem magam, vagy az ido, vagy a hold...:-) Szoval miket csinaltok zsurra? Olyan kajak erdekelnenek, amik nem feltetlen martogatosak, hogy 2 perc alatt minden maszatos legyen, illetve elozo nap el(o)keszithetoek.

5 megjegyzés:

Kata írta...

Jó kérdés :o) Azt hiszem egyfalatos dolgokat készítenék. Zöldségfasírtot, mini pizzát, akár pogácsaszaggatóval, paradicsomosan, sajtosan, sajtfalatokat, zöldségcsíkokat, édesnek pedig kókusz vagy gesztenyegolyót. Ja és pogit is lehet. :o) Ezeket a golyókat előző nap is meg tudod csinálni.
Ha italról van szó, akkor nálunk az limonádé és tea. :o) AKkor szeretik a legjobban a limonádét, ha látványos is. :o) így pl mikor kész van, még bele karikázok egx citromot és egy limeot is.

anyahajó írta...

Én is pizzaszerűségre gondoltam. Igaz, azt aznap kell kisütni, de ha mondjuk nem pizzatésztát, hanem bolti leveles-vajasat veszel, akkor nagyon gyorsan rá lehet pakolni a dolgokat. Pl zöldborsópürét reszelt sajttal, juhtúrós tejfölt, paradicsomos tonhalat. A tonhalason kívül előkészíthető előző nap is. Mintaszaggatóval még nagyobb sikere lesz szerintem! Sütinek muffint szoktam, azt is lehet előre. Vagy gesztenyepürét aprítógépben felaprítva, akkor nem tart sokáig.

Zelnice írta...

én nem szoktam ennyire kényeztetni a népet,mert nem vált be: egyszerűen nem érdekli őket a kaja,annyira örülnek hogy együtt lehetnek és játszhatnak. Ezért nem töröm magam, csak sajtos melegszendvicset,sok-sok ropit (ez azért fogy :-), és a tortát készítem.

Kicsoda írta...

Nem is irtam, hogy koszonom, pedig pizzat csinaltam, paradicsomosat, meg tojasosat (nyam... tul gyorsan elfogyott), a zoldborsos nagyon beette magat a fejembe:-).Egy adag tesztat este begyurtam, hutobe tettem, a masikat reggel csinaltam, igy epp eleg lett:-)
Kata a zoldsegfasirt az mi? nem lehetne muffinformaba sutni ?(akarmi is az:-D)
A masik, ami meg eszembe jutott az a rizskoch volt, ami szintem bejott.
Violini, amit csinaltam elfogyott;-)

anyahajó írta...

Szerintem minden fasírtot lehet muffinformában kisütni, legalábbis én úgy szoktam. A zöldborsókrém a világ legegyszerűbb étele, de szerintem verhetetlen, pizzára és sima szendvicsre is szoktam tenni. Általában vendégek utólag szokták bevallani, hogy csak udvariasságból próbálták ki, aztán jól meglepődtek, hogy mennyire jó az íze. :)