2011. február 6., vasárnap

Gofri

A biztos siker.
Az ízemlék, amely nekem pl. a gyerekkori strandolásokat idézi. De biztosan van akinek rögtön a Jégbüfé jut eszébe. :o) Ettük lekvárral, tejszínhabbal, csokis tejszínhabbal, vagy épp csak kakaóval megszórva.
Imádtam. Bárhogy, bármikor.
Most hogy kaptam egy gofri sütőt, semmi akadálya, hogy reprodukáljam a gyerekeim részére is.


Íme a recept:

50dkg liszt (30dkg fehér-20dkg graham)
6db tojás
0,5l tej
1 kocka rama
17dkg cukor
1csipet só
1 csomag sütőpor

opcionálisan:
1 fél citrom reszelt héja
4 evőkanál darált dió

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd az előmelegített sütőben a kívánt hőfokon megsütjük. Ízlés szerint megkenjük lekvárral, tejszínhabbal, citromos túrókrémmel. Ki mit kér rá, majd jóízűen megesszük.


Ti szeretitek a gofrit?
Mikor és hol ettetek utoljára?

6 megjegyzés:

Emoke írta...

imádom!:) Nyáron ettem a Balatonnál :) Ahol gyerekkoromban is! És nagyon boldog voltam, mert a legtöbb helyen csak előregyártott gofrit lehetett kapni :( /persze itthon is szoktam készíteni, de a hangulat nem ugyanolyan :)/ - Emőke

Kata írta...

Az előregyártott, száraz bolti nem hasonlít egy kicsit sem az igazihoz. Mi próbálkoztunk vele párszor, de a friss, házi, vagy épp büfés verzióhoz semmi köze. :o)
Egyszer Szlovákiában láttam, hogy a kis strandbüfében vmi előregyártott, dobozos, kész masszából sütötték a gofrit...

Kicsoda írta...

a heten csinaltam!! volt egy regi, 10 eves sutom es lecsereltem egy duplara, mert ugye nott a fogyasztas:-) barataimek fagyasztjak es reggel a piritoban melegitik fel.
en szoktam reszelt krumplit/cukkinit is sutni benne:-)

Kata írta...

Nekem nem volt, csak szerettem volna és Csabi meglepett egyel a szülinapomra. :o)
A cukkinisat és a krumplisat sósan csinálod? Pontosabban úgy mint a krumplibabát/tócsnit szokás?
Ez elég izgalmasan hangzik. Hogyan csinálod pontosan, vagyis mi kerül bele? :o)

Én ma citromhéjat és darált diót tettem az alaptésztába és nagyon finom lett. :o)

Kicsoda írta...

sos, igen. siman lereszerelem a krumplit/cukkinit azzal a geppel, ami a mikro mellett van. van egy reszelo betetje. aztan tojas, liszt, pici olaj, so. olyan galusa allaga lesz. izre kicsit mas, mert nem azik az olajban, de a konyha sem buzlik es mig sutom, siman ott a csalad es eszi, ami mar kesz. turokremmel a legjobb!!
dio nagyon jo otlet a gofriba!

Kata írta...

hú, ez nagyon jó! Egyszer megpróbáltam sütőben, olaj nélkül megsütni a zöldséges tócsnit, de nem sikerült, mert leragadt a papírra, aztán meg nem kísérleteztem vele tovább. De majd most. :o) Asszem holnap a piacon kezdem a délutánt. :o))
Ja és ha vmi nem tocsog az olajban, azért nem szokott a csapat reklamálni.
Egyedül Bence nem szereti az olaj nélküli bundás kenyeret. Abból csak a hagyományos jó neki. :o)

Mákos gofri ötletem is van, vmi pikáns sodóval leöntve. :o)