2008. július 17., csütörtök

Babfőzeléktől a rizottóig

Nálunk nagyon bevált ételegyüttes következik. Bevált, mert minden igényt kielégít. Van, aki a húsért rajong, van, aki a zöldségért.Van, aki él-hal egy jó zöldbabfőzelékért, van, aki utálja. Az alábbi kombináció feloldja az ellenérdekeltségeket.
Első nap amíg készül egy nagy adag zölbabfőzelék, a sütőben 200 fokon egy kiló sóra fektetve megsütök egy egész csirkét. Közben készül egy kis saláta is a nem-babfogyasztó családtagnak a hús mellé. Aznapra kész is. Aki akarja hússal is eheti a babot, aki meg nem, az nélküle.
Második nap általában marad mindenből bőven a salátát kivéve, ebből új készül, vagy egy kis köret - igény szerint.
Harmadik napra a bab már elfogy, a csirketetemről lekotrom a maradék húst, és züldségekkel, rizzsel egy kis rizottószerű valamit dobok össze, salátával.
Ez elég kis energiabefektetés 3 napi ebédért cserébe.

1 megjegyzés:

mammka írta...

Nagy ötlet!!! Én is szeretem,ha napokig tudom variálni a felhozatalt.