2008. július 17., csütörtök

Maradékból finomat, gyorsan

A nyár egyik nagy slágere nálunk a lecsó. Frissen, naturan esszük, friss, ropogós héjú kenyérrel. Se tojás, se kolbász sem rizs... csak a zöldségek. Imádjuk. A gyerekek is élvezettek tunkolnak a kenyérrel.
A lecsó kb. az egyetlen olyan étel, amiből nem tudok/nem lehet keveset főzni. Igenám, de másnap már senki sem tunkolja élvezettel.


Ezt úgy oldom meg, hogy csirke vagy pulykamellet felkockázok (pusztán az egyszerű elfogyasztás kedvéért), mesütöm, megpirítom, összekeverem a maradék lecsóval, összeforralom. Eközben tarhonyát pirítok picike olíva olajon, majd sóval borssal megfőzőm kétszeres mennyiségű vízben. Tálalom és csak figyelem, hogy milyen gyorsan fogy el. :o)



Ja és még egy kis lecsóság! Violini! Azúton is nagy köszönet neked a tökfőzelék recepjéért! Isteni volt! :o))

4 megjegyzés:

Violini írta...

Ennek igazán örülök ! :-)))

Violini írta...

Ezzel pont fordítva vagyok, nem tudok eleget főzni belőle!

kastanie írta...

Örülök, hogy előkerült a lecsó. A tökös lecsót Violini ihletésre én is megfőztem, finom volt.

Pedro Claus Kube írta...

just fantastic