1. mielőtt megszárad a kenyér megpenészedik
2. nagyon pici a konyhánk ahhoz, hogy még a száradó kenyereket is kerülgessük.
Szóval elkértem anyukám kenyérsütőjét. Náluk alábbhagyott a kezdeti lelkesedés, már nem sütnek. Hónapok óta a polcon van érintetlenül a gép. Nálunk naponta megy, eddig csak a banános kenyérből csináltam három egyformát, egyébként kísérletezem, próbálgatom. A pizza tésztába bazsalikomot és oregánót kevertem, ettől még ízletesebb lett. A rozsos liszthez tök, napraforgó és lenmagot keverek, így dúsabb, rostosabb és egészségesebb na meg nem utolsósorban finomabb. :o) Az olasz fűszerkenyér valami hihetetlenül finom. :o) Most aszaltgyümölcsös édes kenyér sül. Holnapra olívabogyós-hagymás kenyeret tervezek készíteni.
Megnyugtató az, hogy tudom mi van a kenyérben, tudom, hogy mit adok a gyerekeknek.
4 megjegyzés:
Recepteket légyszi :))
neked sikerült a banános?
Sikerült! Azért is készült belőle 3. Olyan gyorsan elfogyott. :o))
Apránként leírogatom a recepteket és hozom majd! ;o)
Ezt mondom en is, egy ido utan mar eszre sem veszed, hogy alig veszel kenyeret. Nekem az a mask bajom, hogy csak kenyerert nem megyunk, akkor mindig valami mas is hazajon, ami nem nelkulozhetetlen:-)
Na most jutott eszembe, hogy nalunk, ami allando siker (holnap csinalok is a beachre) olivas, fetas, rozmaringos. Valamiert ezt sutoben sutom;-)
Tudod, az a szörnyű, hogy elvileg jó minőségű kenyeret vettem eddig, nem kevés pénzért, de most hogy sütöm, rá kellett jönnöm a kettő köszönő viszonyban sincs egymással.
Képzeld egyik nap kizárólag tésztát kellett csak vennem. Panni erősen csodálkozott is, hogy tényleg mást nem veszünk? :o))
Ez az olívás-fetás-rozmaringos kenyér elég jól hangzik! Leírod a receptet? :o))) Lécci-lécci! ;o)
Megjegyzés küldése