2008. június 27., péntek

Töltött cukkini

Ez az étel sokkal finomabb, mint ahogy kinéz. Azon kevés ételek közé tartozik, amit a család minden tagja szeret. Én meg duplán szeretem, mert pikk-pakk kész van.
Kis tök, vagy cukkini az alapja. Négyfelé vágom, kimagozom. A "csónakocskákat" tálcára teszem és LESÓZOM. (fontos!!!) Nem kell meghámozni, mert elég zsenge a növény.
Áll egy darabig, addig elkészítem a tölteléket. Darálthúst "megszötyörgetek" egy kis olajon, vajon, kinek mi tetszik. Fűszerezem: só, bors (nem sok) és a FAHÉJ. (ebből sem kell túl sok) Aztán feldúsítom egy jó adag besamell mártással. (vaj, liszt, tej, só, bors). A végén még egy kis tejföl. Ezek mind ízlés szerint. Mehetne bele jó sok friss zöldfűszer is, ha a gyerekeim szeretnék. Közben folyamatosan kóstolgatom.
Leöblítem a sót a cukkiniről (vagy tökről) megtöltöm, tetejére reszeltsajtot is lehet rakni. A tepsi aljára öntök biztos ami biztos, egy kis vízet. Megsütötte, mindmegette.....

2 megjegyzés:

kastanie írta...

Ki fogom próbálni, bár a fahéjat nem biztos, hogy bele merem tenni:-)

Marianna írta...

Nem tudom hová irni, hiszen ide csak egy meghatározott kör irhat, de lenne kérdésem? Mi a teendőm?