2008. június 13., péntek

Karfiolpörlölt


Ismeritek a karfiolpörköltet? Nem tudom, milyen széles körben ismert, mert nálunk a családban a nagyi sűrűn főzte, de már többen néztek rám elkerekedett szemekkel, amikor említettem.

Tehát: jó sok hagymát olajon fölteszünk, ha üveges megy bele jó adag pirospaprika, kis vízzel fölöntöm,só,bors,petrezselyem(meg ki mivel szereti), hozzá a kis rózsákra szedett karfiol,hamar elkészül.
Lehet tejföllel is kiegészíteni a végén.

Krumplipürével a legfinomabb.

2 megjegyzés:

Katbo írta...

Nálunk ilyen a tökpörkölt. Azt is nagyon kevesen főzik, pedig finom. Na meg a cukkinipörkölt...
Ez a karfiolpörkölt is biztos nagyon finom. Hű, de éhes lettem!

Violini írta...

Gondolom nem reszeled, hanem kockázod a tököt ??