2008. június 24., kedd

Tejszínes-sajtos rénszarvas tészta


Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem ebben a melegben kínzás a főzés. Reggel készítettem egy nagy fazék vegyes gyümölcslevest, az mindig siker és lehűtve jól is esik a nagy melegben.

A második fogás volt a címben említett tészta. Az egyik vásárlás alkalmával Ikeában muszáj volt vennem egy csomag rénszarvasfej tésztát is. Aztán bekerült a szekrénybe és várta, hogy mi is lesz a sorsa.

Nos ma elővettem és megfőztem. Míg főtt a tészta, addig egy főzőtejszínt egy fél pohár tejföllel (nagy pohár), fokhagymával felforraltam, majd frissen őrölt borssal,pici sóval megszórtam. Amikor teljesen átforrósodott, belekevertem reszelt sajtot. Most kétféle volt itthon.
Miután elolvadt a sajt, megszórtam petrezselyemmel és hozzákevertem a kifőtt és leszűrt tésztát.

Ez az ebéd is gyorsan elkészült. ;o)

5 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Komolyan kezdem furan erezni magam, tegnap en is ilyen tesztat csinaltam, csak nagy betutesztaval:-)

Kdatta írta...

:o)) Úgy látszik ennek a tésztának van most szezonja! ;o)
Azt a nagy betűtésztát megnézném. Biztosan sikere lenne nálunk is. A paradicsom leves pl az itthon kapható apró betűtészta nélkül nem is jó. ;o)

Violini írta...

Kicsoda, te maximálisan ráhangolódtál blogoló társaidra ;-)
A recept nagyon nyami, biztos jó lesz rénszarvas nélkül is!
Az én nagyjaim már 12 és 9, de még mindig reklamálják ha kimarad a betű a parilevesből.Pedig már egy ideje kimarad, mert pirítóssal azért finomabb.

Kicsoda írta...

Ne viccelj velem, mar kezdek aggodni, mi lesz a kovetkezo:-)

Katam, ma csak, hogy megmutassam foztem megint, de megettek az utolso szemig, lassu voltam:-)

Katbo írta...

A tészta biztos befutó. Szeretem az ilyen pikk-pakk ételeket.