2008. június 7., szombat

Gyors ebéd, nem csak (folt)varróknak



Álljon itt első bejegyzésként ez az egyszerű, ámde annál finom tészta receptje.

Azt hiszem, hogy rajtam kívűl még mások is akadnak, akik állandóan küzdenek az idővel, ami valahogy sosem elég mindenre... Pedig tervek mindig vannak.
A főzés be kell valljam, nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé. Sütni viszont nagyon szeretek. Főzni csak úgy, ha van hozzá ihlet, kedv, tele a hűtő... szóval ha minden megvan. A tepsis, jénais sütőben süthető étlekeket előnyben részesítem, ezek kevésbé időigényesek.
Ez is egy ilyen étel, gondoltam megosztom veletek, hátha valaki nem ismeri, de kipróbálná a gyors és finom vacsorát/ebédet. A gyerekeim nagyon szeretik. (mint mindent, ami általában tészta vagy bármi köze van a paradicsomhoz)


Szóval:
Veszünk egy csomag penne/orsó (legjobb ha színes és durum) tésztát. Az előírásnak megfelelő módon megfőzzük. Addig a mártáshoz előkésztjük a sonkát. Én a gyerekek miatt apró kockákra vágom, de van hogy hosszú csíkokra. Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon megpirítom, friss paradicsomot kockázok fel és hozzá teszem. Lehet még beletenni apróra vágott kaliforniai paprikát is, vagy gombát,bacon szalonnát, vagy amit el tud az ember képzelni. ;o) Majd egy üveg olasz paradicsomszószt ráöntök és együtt forralom. Ezután jöhet ízlés szerint a tejföl/tejszín/joghurt.
Mi nagyon tejfölösek vagyunk, ezért nálunk ez kerül bele. Sózni nem szoktam, csak a végén, addigra derül ki, hogy mennyire volt sós a sonka. Borsot is őrlök bele, azt mindig frissen. ;o)
A kifőtt és lecsöpögtetett tésztát összekeverem a mártással és egy jénaiba teszem. A tetejét vastagon megszórom reszelt sajttal és már mehet is a sütőbe. Addig hagyom bent, míg a sajt kellemesen megpirul.
Ez egy kiadós ebéd/vacsora, ami mellett nem sokat kell ácsorogni és ha végzett az ember lánya, már mehet is játszani, vagy akár varrni. :o)
Jó étvágyat! :o)

Nincsenek megjegyzések: