2008. június 10., kedd

A meggy dícsérete


Az eper lassan elfogy, de helyette újabb finomsággal örvendeztet meg minket a természet. Érik a meggy! :o)

A szüleimtől kaptunk két nagy szatyornyi meggyet evésre, eltevésre.

A legegyszerűbb módot választottuk, magozás után bezacskózva bekerült a fagyasztóba. Télen, mikor nagyon szeretne az ember egy kis friss, zamatos gyümölcsöt, akkor remek szolgálatot tesz. Én soha nem tudom megvárni míg kiolvad, így fagyosan szoktam a szemeket eszegetni. :o)

A magozott friss meggyből egy sütire való adagot kivettünk, ami a következőképpen készül:

4 db tojást
40 dkg cukrot
40 dkg liszttel
1 nagy pohár natur joghurttal/tejföllel
1 csomag sütőporral alaposan kikeverünk majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntük. Tetejére szórjuk a kimagozott lecsepegtetett meggyet.
(mindeféle gyümölccsel készíthető és nagyon finom!!)

Előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük.
Egy tartalmas leves után önálló fogásként is megállja a helyét. :o)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

4 megjegyzés:

kastanie írta...

Épp este csináltam ennek az ikertestvérét, mert kaptunk a szomszédtól cseresznyét.

Kata írta...

Ó, csersznyével is nagyon finom! :o) Én tegnap a ribizlit és a málnát nézegttem úgy, hogy akár süti is lehetne belőle, ezzel az alappal. :o)

Katbo-Réka írta...

Mi is nagyon szeretjük ezt a receptet. Én egy kis darált mákot is szoktam a liszthez keverni.

Kicsoda írta...

Itt nincs meggy, csak cseresznye, bar az utan, hogy a turos sem ismerik....
Szoval majd otthon jol teleeszem magam meggyes sutivel;-)