Az eper lassan elfogy, de helyette újabb finomsággal örvendeztet meg minket a természet. Érik a meggy! :o)
A szüleimtől kaptunk két nagy szatyornyi meggyet evésre, eltevésre.
A legegyszerűbb módot választottuk, magozás után bezacskózva bekerült a fagyasztóba. Télen, mikor nagyon szeretne az ember egy kis friss, zamatos gyümölcsöt, akkor remek szolgálatot tesz. Én soha nem tudom megvárni míg kiolvad, így fagyosan szoktam a szemeket eszegetni. :o)
A magozott friss meggyből egy sütire való adagot kivettünk, ami a következőképpen készül:
4 db tojást
40 dkg cukrot
40 dkg liszttel
1 nagy pohár natur joghurttal/tejföllel
1 csomag sütőporral alaposan kikeverünk majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntük. Tetejére szórjuk a kimagozott lecsepegtetett meggyet.
(mindeféle gyümölccsel készíthető és nagyon finom!!)
Előmelegített sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük.
Egy tartalmas leves után önálló fogásként is megállja a helyét. :o)
Egy tartalmas leves után önálló fogásként is megállja a helyét. :o)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
4 megjegyzés:
Épp este csináltam ennek az ikertestvérét, mert kaptunk a szomszédtól cseresznyét.
Ó, csersznyével is nagyon finom! :o) Én tegnap a ribizlit és a málnát nézegttem úgy, hogy akár süti is lehetne belőle, ezzel az alappal. :o)
Mi is nagyon szeretjük ezt a receptet. Én egy kis darált mákot is szoktam a liszthez keverni.
Itt nincs meggy, csak cseresznye, bar az utan, hogy a turos sem ismerik....
Szoval majd otthon jol teleeszem magam meggyes sutivel;-)
Megjegyzés küldése