A menü főként csirkemell különféle pácolással készült friss salátával tálalva, majd elfogyasztva.
Az én bevált receptem az a következő.
Olívaolajat bajor mustárral, pici sóval, jó sok frissen őrölt borssal alaposan elkeverünk, majd egy ecset segítségével bekenjük vele a husikat. Felkarikázott vöröshagymával rétegesen egy dobozba fektetve betesszük a hűtőbe, ott pihentetjük egy éjszakát.
A salátát friss zöldségekből állítjuk össze, míg a husi sül a grillen, éppen el is készülünk vele.
Én most a következőképpen készítettem:
Egy szép nagy lollo-rosso salátát apróra tépkedtem, néhány szem paradicsomot, 3 szép nagy, színes kaliforniai paprikát felkockáztam. Két nagy csomag mozzarella sajtot és egy uborkát szintén belekockáztam. Egy póré hagymát felkarikáztam és egy nagy tálban összekevertem a salátát. A frissen kisült húst olajban sült hagymakarikákkal és a friss salátával, amit natur joghurttal nyakonöntve tálatuk. Nagyon finom volt. :o)
Desszertként Eper Charlotte-t készítettem Kdatta módra. :o)
Ez úgy készült, hogy 7 db tojásból piskótát sütöttem. Miután megsült és egy picit hűlt, tiszta, cukoral meghintett konyharuhával feltekertem. Ezalatt elkészítettem a tölteléket, ami nem más, mint 1/2 kg sovány túró, 1 nagy pohár natúr joghurt és 3 ek. cukor. Ezt alaposan elkeverjük. Citromhéjat reszelünk bele. Én hozzákevertem két ek. eperlekvárt, plusz néhány szem negyedbe vágott epret. Ezután 2 dl tejet megmelegítettem, ebben elkevertem 1/2 csomag zselatint, majd a túrós krémből néhány kanálnyit belekanalaztam, alaposan összekevertem, majd az egészet a többi túrós krémbe kevertem. Így nem csomósodik össze a zselatin.
A piskótát megkentem az eperlekvárral, felszeleteltem, majd egy keverőtálat kibéleltem a szeletekkel.
Ezután beleöntöttem a krémet és mehetett is pihenni a hűtőbe. Miután ezzel megvoltam, jöttem rá, hogy folpackkal ki kellett volna még a süti előtt bélelnem a tálat, hogy könnyedén ki tudjam borítani a sütit, de erre nem volt szükség, mert így is gyönyörűen kijött.
Isteni volt, gyorsan elfogyott.
2 megjegyzés:
nahát,, csak így, suttyomban.... de megvagytok ám! még jó, hogy most reggeliztam, mert különben már felfaltam volna a képernyőt, olyan guszta dolgokat csináltok....el is szomorodtam, mert én nem nagyon tudok főzni, csak pár vicces ételt... meg nagyon sok féle sütit...de ti aztán! hajrá!
Úgy olvastam, "aztán mehettem is a hűtőb pihenni":)))))
Nagyon ínycsiklandóan néz ki!!
Jaaa, tegnap megsütöttem a mustáros krumplit, ezer ölelés a receptért, isteni lett!
Ma én is postolok ide egy Miranda szeletet, életemben először sikerül ilyet összehoznom (mert még most hűl a felső krém:)) Reszkessetek:)))
Megjegyzés küldése