kb. 1 kg újkrumplit kell felkarikázni vastagra, 2 szál újhagymát szintén. Ezt összekeverni 3dl tejszín és 5 dkg magos dijoni mustár keverékével, és be a sütőbe. Annyit változtattam, hogy egy egész csokor hagymát tettem bele, és miután csak kb. 1,5 dl tejszínem volt itthon, kipótoltam tejföllel.Így is nagyon finom és pikáns lett!
7 megjegyzés:
Köszönet a tippért. A mai ebédnél ki is próbáljuk milyen. :o)) A páromnak nagyon tetszett így elmesélve is.
Zseniális ötlet ez a blog!!! Tessék mondani, néha én is megoszthatnék egy-egy receptet?
Ma mi is ezt vacsiztuk (kedvet kaptam a reggeli bejegyzéstől) ,de most vékonyra szeltem a krumplit és nem sajnáltam a tejszínt + egy kis tejfölt, így hamarabb puhult a krumpli és szaftosabb is lett.
Meg van veve, ha lesz krumpli, megcsinalom!!
Egyebkent holnaptol lesz fenykepezom, szoval majd irok. (ez fenyegetes volt:-D)
Kriszta! Várom a képeket! :o))
Mi is megfőztük, meg is ettük.
A változtatás annyi volt, hogy miután szentül meg voltam győződve róla, hogy van itthon tejszín, nem vettem, aztán mikor hazajöttem, derült ki hogy még csak tejfölöm sincs... viszont nagyon finom volt natúr joghurttal is! :o) Ja és végén még reszeltem rá egy kis sajtot. Köszönöm a receptet, használni fogom! :o)
Kata, lehet, hogy en a Gomboc Arturral rokonsagban vagyok, mert en (majdnem) mindenhez teszek sajtot:-))))))
A sajt nálunk is állandó kellék. Szörnyűség ha nincs itthon minimum kétféle. :o)
Te valami távoli rokona lehetsz a Gombóc Artúrnak. :o) Ő a csokoládét jobban preferálta. :o))
Megjegyzés küldése