2008. július 8., kedd

Krémleves

Most éppen brokkoliból. Ha van maradék zöldségleves vagy húsleves, akkor pillantok alatt elkészülhet a remek krémleves. Nálunk nagy sláger apró pirított kenyérkockákkal és sajttal. Most éppen kockára vágva, mert csak szeletelt sajt volt itthon.
A leves alapba beleszórom a közel fél kiló brokkolit, puhára főzöm, ha kell pótlom a vizet ízesítem. 1 púpos evőkanál lisztet elkeverek 2-3 dl joghurtban vagy tejfölben. Hozzáadom a leveshez, alaposan elkeverem. Miután újra forr, botmixerrel pépesítem.

Nem hagyok benne egészben brokkolit, mert az már gyanúsan zöldséges lenne. :o)

A végén ízesítem még, ha kell. Én egy leheletnyi cukrot és citromot szoktam még beletenni. Van aki reszelt füstölt sajtot is főz bele. (én snem szoktam, mert nem szeretem a füstölt(ízű/aromás) sajtot.)

Kb 15 perc alatt elkészül.

4 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Az ilyen savanyu levesekhez feltetlen probald ki a tarkonyt. En mostansag mar nem is igen csinalok masmilyet, ebben a melegben, valahogyez jobban esik.
Ja ezek nalunk is nagyon mennek, csak en az elozonap megmaradt sult zoldsegbol csinalom.
A baj, hogy gyakrabban kellen csinalni `maradek` zoldseget:-D

Kata írta...

Köszi a tippet! Őszintén megmondom, eddig nem volt itthon tárkonyom, valahogy kimaradt a fűszerek közül, de most jöttem haza a vásárlásból és beszereztem néhány eddig nem használt fűszert is :o))))
Tudom, már írtad a sült zldséget, de elmeséled hogy pontosan hogy is csinálod, illetve miből? :o) Köszi

Zelnice írta...

Üdvözlöm az ötletet,néha nálunk is marad leves(mondjuk nem sűrűn,mert nem vagyunk nagy levesesek),de eszembe sem jutott így használni.
Milyen zöldségből szoktad még készíteni?

Kata írta...

Zölborsóból, karfiolból, karalábéból, kukoricából. Eddig ezekből készítettem. :o)