2008. december 19., péntek

Karacsonyi menu

Szerintem most nagyon eredetit kerdezek.... mit foztok Karacsonyra? Ha oszinte lehetek nem a halaszle vonalra gondolok, inkabb a trukkosebb, moderebbre (nem hiszem, hogy kepes lennek halaszlevet fozni:-D)
Olyan etel is erdekelne (nagyon), ami korabban elokeszitheto.... nana:-)

3 megjegyzés:

ezkriszti írta...

Jól belekotyogok kívülről, ha szabad.
Szarvaspörköltet fogok csinálni, főtt krumplival. Halat csak én szeretem, sok pepecselést-időt nem akarok ráfordítani, kisérletezni se szenteste fogok. Délelőtt szépen megfő, este megmelegítem, megcsinálom a köretet.
Nem eszünk minden szerdán szarvast úgyhogy számunkra kellően ünnepi lesz. A maradék megy a fagyasztóba. :-) Már megvettem a húst hozzá. Szintén fagyasztott.

Kata írta...

Ez jó kérdés, bár szerencsére annyira nem érint. :o) 24-én felkelünk, feldíszítjük a fát együtt, azután kimegyünk anyósomhoz Szentendrére. Ő főz, mi meg élvezzük. :o) A menü általában hideg gyümölcsleves a gyerekek miatt, rántott husi, rántott hal saláták és sajtos krumplipüré, sütik. :o) Aztán szépen összeszedjük magunkat és délután hazajövünk. És képzeljétek, addigra mindig itt jár a Jézuska az ajándékokkal :o)) Anyós jön velünk, évek óta itt ünnepel, egyébként egyedül lenne.

Kriszti! Nekem volt olyan, hogy épp szentestére próbáltam ki új receptet aminek óriási sikere volt. Ez mondjuk elég macis volt, aszalt szilvával töltött pulykamell, vörösboros mártással, mazsolás rizzsel. ;o)
Anyáéknál pedig mindenki ehet másnap kedvére a hagyományos menükből. Töltött káposzta, halászlé, római tálban sütött hal (az egyik kedvencem krumpliágyon).

Kicsoda írta...

Kriszti, persze, hogy szabad es jo otlet, bar nem biztos, hogy kapok szarvast:-) Egyebkent nalunk is siman menne egy kis szarvaspori, de kizarolag nokedlivel:-D
Katam, csalni nem er. Nalunk mind a ket nap hozzank jonnek, szoval en fozok, ami teljesen ok, ha tudom mit:-)