2008. október 9., csütörtök

Banános szilvakrém


Én is gyümölcsössel jöttem, sietve, hátha kaptok még japán szilvát (eddig nyugodt lélekkel vettem ezt a püspöklila héjú szilvát mint ringlót,de a minap felhomályosítottak hogy ez japán szilva).
Tulajdonképpen Gerda délelőtti menüjét nyúltam le a vacsi utáni desszerthez.
Kb. egy kiló szilváról húzd le a héját, botmixerrel pépesítsd, tegyél hozzá két banánt, dolgozz rajta még kicsit, aztán mehet a poharakba banánkarikákkal a tetjén. Jót tesz neki egy kis hűtés. Mint a legfinomabb puding.

2 megjegyzés:

Kicsoda írta...

na ezt en max vendegsegben fogom enni:-) hogy a banatba pucolsz meg gyosan 1kg szilvat?:-))

Violini írta...

Úgy,hogy ez a szilva szinte ledobja a héját.Úgy lehet pucolni,mint ahogy a gombát.
De szívesen látlak,ha meg akarod kóstolni :-)