2008. október 22., szerda

Sült tök rétesbe vagy beiglibe

Kipróbáltam a sokat hallott tökös-mákos tölteléket az alábbi recept alapján. Nem voltam biztos a sikerben, ezért csak kísérleti adagban töltöttem csak a tökkel, a maradék részt csak mákkal, a többi részt pedig vegyesen (a töktölteléket és a máktölteléket egymásra rétegezve) töltöttem.
Finom lett, látványra is a baracklekvárra hasonlít.


hozzávalók:
1 kg sült tök megtiszítva (én felkarikázva mikróban szoktam sütni)
10 dkg cukor
1 reszelt jonatán alma
1 evőkanál rum vagy citromlé

A tököt összetörjük és hozzákeverjük a cukrot, almát, citromlét, majd megtöltjük vele a rétest vagy a beiglit.

Rétest is tölthetünk ilyen sült tökkel

Nincsenek megjegyzések: