2008. október 22., szerda

Ínyenc csirkemell ünnepi ebédre

Marianna vasárnapi menüjén gondolkodva másolom ide az egyik bevált ünnepi ételünket. A Nők Lapja szakácskönyvéből való. Azért szeretem, mert korábban elő lehet készíteni, nem zsíros, finom, szép, mindenkinek ízlik.

4 személyre

4 csirkemell
8 vékony szelet sonka
8 hajszálvékony szelet sajt
1 húsleveskocka
1 csokor petrezsezsemzöld
2 dkg vaj

A melleket kicsontozzuk, nem volt odaírva, de le is bőrözzük, ( a csontból lehet leves) mindegyikből két szeletet formáluk és a szeleteket kivajazott tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát, majd 1-1 szelet sajtot borítunk és az egészet leöntjük egy kevés vízzel, amelyben feloldottuk a húsleveskockát. Lefedve kb. 2 percig pároljuk, majd a fedőt levéve rövid lére sütjük és tetejét petrezselyemzölddel meghintve burgonyával vagy rizzsel körítve kínáljuk. Nagyon finom és puha lesz.
Mi nagyobb mennyiséget tepsibe lerakva, fóliával lefedve készítünk.
Ha napokkal korábban előkészítettem a leveles vajas tésztát vagy az egyszerű rétestésztát akkor a sütemény is belefér az időbe.

Nincsenek megjegyzések: