2008. október 22., szerda

Egyszerű rétes

Ez a recept Polcz Alaine Főzzünk örömmel című könyvéből van, többször csináltam már, nagyon jó lett és sok. Előnye, hogy a tésztát korábban meg lehet csinálni meg a tölteléket is.

hozzávalók 4 rúd réteshez
13 kanál liszt
kevés só
1 pohár tejföl (2 dl)
1 tojás
ezeket összegyúrjuk
15 dkg Ráma margarint kikeverünk, rákenjük a nagyra nyújtott tésztára, belesodorjuk, feltekerjük. Négyfelé vágjuk a tekercset.
Nylonzacskóban a hűtőszekrényben tartjuk legalább másnap reggelig, de fagyasztható is.
Amikor elővesszük, lisztezett deszkán sodrófával kinyújtjuk, olvasztott margarinnal vagy olajjal bekenjük a tetejét, megtöltjük rétestöltelékkel, és felcsavarva jó meleg sütőben
kisütjük. Hamar elkészül.

Nincsenek megjegyzések: