2008. október 9., csütörtök

Almas krambli


Lanykori neven apple crumble. En a Jammy-tol tanultam es nem csak a receptet, de az egesz lenyeget. Ez olyan mint a rantotta, barmit tehetsz bele es nagyabol nem ronthatod el.
Szoval a hetvegen almaszni voltunk, ahonnan egy szoros hernyon kivul rengeteg almaval jottunk meg. Ettuk magaban, sajttal, kompotnak, de meg mindig maradt. Igy hat megpucoltam 3 almat, osszedaraboltam beletettem egy tuzallo talba (nekem epp szilikonos tortaformam volt, nem a design netovabbja) szortam ra fahejat, barna cukrot es kis citromot. Ezt igy be a forro sutobe ugy 5-6 percre mig megszottyad (asszem ez a szakkifejezes). Kozben egy pohar lisztet (reformerek teljeskiorlesut en simat) meg egy pohar zabpelyhet fel pohar barna cukorral es jo adag vajjal osszemorzsoltam. Semmi faxni, csak ugy morzsasra, semmikeppen sem osszegyurni. Raszorjuk az almara a morzsat es sutjuk. Nekem ez kb 40 perc szokott lenni, de persze ez mennyiseg meg sutofuggo.
A tutisag ha az ember joghurttal leonti, de most epp nem volt, igy csak magaban ettuk. Ami meg nagyon jot tud tenni neki az egy kis rebarbara...igyekszem a piacon szerezni a kovetkezo adaghoz:-)

2 megjegyzés:

Zelnice írta...

Hmmm,most sül az almás sütim,holnap kipróbálom a maradék almából.
(remélem a hernyót nem etettétek nyalókával, csokitortával meg hasonlókkal :-)))

Kicsoda írta...

nem, hernyo figyel egy dobozban, csak kozben kiderult, hogy a most csudaszep hernyo nagykoraban ronda molylepke lesz:-)