2008. október 12., vasárnap

Megfázós reggeli

Amikor meg vagyunk fázva, nem igazán csúszik reggelire a hideg tejjel készített műzli, a meleg tejért meg nem vagyunk oda, úgyhogy más reggeli ételt kell kitalálni. Még a lányom babakorszakában találtam ki a következő receptet, igazán ideális, ha valaki kalóriadús ugyanakkor reggeli félkómában csukott szemmel is elkészíthető, átmelegítő ételt szeretne tálalni a családnak.
Személyenként egy banánt és egy almát felkarikázunk/felkockázunk. Egész kicsi vajat egy teflonedényben megolvasztunk, beletesszük a gyümölcsöket (szilvát sem tilos, ha épp van), megszórjuk bőven mazsolával és őrölt fahéjjal, majd lefedve pároljuk, amíg meg nem puhul az alma. Az egész művelet előkészítéssel együtt legfeljebb tíz percig tart, és a végeredmény, köszönhetően a fahéjnak, jól átmelegíti az embert. Egyszer próbáltam még mézet tenni rá, mert az jót tesz a toroknak, de émelyítően édes lett. Úgyhogy azóta csak így, egyszerűen fahéjjal készítem. Édes is, mégis egészséges, és nagyon szeretjük. Aki kipróbálja, az megtudja, miért nem teszek be fényképet róla. Ronda, de finom.

2 megjegyzés:

Monika írta...

Köszönöm,biztosan jó!És ronda,de finom.:))))

anyahajó írta...

örülök, hogy ízlett :)