2008. június 15., vasárnap

Az első Mir/i/andám:)


Ő édesíti meg a mai napunkat. Íme a recept, ami alapján sütöttem:

A tésztához összekevertem 6 tojást, 4 ek. cukrot, 2 ek. holland kakaóport, 1 dl olajat, 6 ek. lisztet és egy csomag sütőport. Kiolajozott tepsiben közepes lángon kb. 25 perc alatt megsütöttem.

Közben a túrókrémhez kikevertem 25 dkg túrót két csomag vaníliás cukorral és 25 dkg olvasztott margarinnal. Miután kihűlt a tészta, rákentem a túrót, arra pedig a narancskrém került (fél liter Mirindában kifőztem két csomag vaníliás pudingport).

És máris itt a kérdésem, hátha ti máshogy csináljátok: iszonyú nehezen sikerült úgy-ahogy rátapicskolnom a narancskrémet. Inkább tapadt a kanálhoz, semmint a túróhoz. Mi lehetett a baj? Talán hogy még langyos volt a krém? Vagy több folyadékban kell lágyabbra főzni?

Azért nem kesergek, az előbb leteszteltem, bekerül a naaaagy családi szakácskönyvbe, akkor is, ha nem néz ki tökéletesen a teteje:)

3 megjegyzés:

panyizsuzsi írta...

Nem roszz! :-)
Én ezzel tudok a bloghoz hozzájárulni:
http://panyizsuzsi.blogspot.com/2008/06/egy-szem-avokd.html
Zsuzsi

Zelnice írta...

Kicsit bizarrul hangzik ez a Mirandás puding, de biztos jó!!

KicsiKató írta...

Aha, nagyon különleges lett az íze. Ami tetszik benne (sokszeletnyi tapasztalás után:)), hogy egyáltalán nme csömör, mint a krémes sütik többsége. A narancs lágyít az ízén, pikánssá teszi.