2008. június 16., hétfő

Az én kedvenc eszközöm:


Sütipisztoly!!!!! Már a neve önmagában is remek, hát még a sok-sok forma, amin át ki lehetne nyomni a tésztát a tespibe. De!! [mindig jön egy de] Eddig csak egyszer használtam, akkor berágtam rá nagyon... Csak akkor ragadt át a tészta a pisztolyról a célhelyre, ha zsírmentes (egyszer használt) zsírpapírral találkozott. Vagyis egy nagyobb adag tésztához annyi papírt elhasználtam, hogy csak na, és még akkor is macerás volt az ügy.


Van nektek olyan receptetek, ami ilyen géphez való és bevált a valóságban? Vagy trükkök-tippek? Alapjában véve remek eszköz lenne, nem is drága, változatos kis kekszek kerülnek ki belőle, csak egy jó recept hiányzik hozzá...:)

5 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Nekem volt receptem, majd elokeresem, mert valamiert en ezt telen szoktam sutni:-)))) a trukk, hogy ra kell tenni a sutolapra (papir, zsir??? en aztan nem raktam, a teszta eleg vajas) megnyomni es mikor odatapadt felemelni.
Kolkok imadtak vele maszatolni!!

kastanie írta...

ezzel a masinával mi is sokat szenvedtünk

Katbo-Réka írta...

Anyunak is van ilyen szerkentyűje. Soha nem kínlódott vele. Ő is úgy használja, mint Kicsoda. Az adagolót teljesen rá kell rakni arra a felületre, amire nyomni akarsz. Ha kibéleled a tepsit zsírpapírral, akkor sem fogyhat sok papír, mert egymás mellé nyomkodod a kekszeket. Szerintem nem is annyira a recept, mint a technika a fontos. Ha így használod tuti sikerülni fog:-))))

KicsiKató írta...

Okés, hétvégén sorozatot lövök:))))) Azért megvárom Kicsoda receptjét, hátha előkerül addig:)

lomaquilt írta...

Ez a húsdarálós modern változata. Én anyosómnak vettem még nagyon régen és nagyon szerette. Omlós tésztából szokott csinálni és szines cukorkát tett rá.