2008. június 24., kedd

Kenyersutes

A multkor az almapucolora mondtam, hogy kedvenc es igazsagtalan voltam. A kenyersuto nalunk naponta egyszer minimum hasznalatban van, igy elfelejtkeztem rola. A mese a sorol ugye:-)
En alapbol 3 fele kenyeret sutok. (pohar=2,5 dl)

Alapkenyer:
1 1/4 pohar meleg viz
3 pohar liszt (ennek max negyede teljeskiorlesu)
so
kiskanal szaritott eleszto.
normal program.
Most nyilvan kerdezitek es hol a cukor. Sehol. Amiota nem teszek bele SOKKAL finomabb, siman megno a teszta. Ha nagyon cool akarok lenni teszek bele pici (kiskanal) ecetet vagy ascorbin savat, mert allitolag jo, en nem latok egetvero kulonbseget.

Edes kenyer:
2 tojas es annyi meleg tej, hogy egyutt 1 poharnyi legyen
1/4 pohar vaj
1/4 pohar cukor (en reszben barnat hasznalok a bekesseg miatt)
citromhej
3 pohar liszt
1 kiskanal eleszto
amikor csipog
aszalt szilva, dio, vagy mazsola, vagy valami mas aszalt gyumolcs.
normal program
A gyumolcs jol osszetorik benne es maganak a tesztanak a resze lesz, ha darabosra akarod (en nem, mert kolkok gyanakszanak) akkor a masodik dagasztas vegen kell beletenni.

Bananos kenyer:
1 pohar meleg tej
1/4 pohar vaj
2-3 osszetort banan
2 tojas
1 pohar cukor (fele barna)
1 pohar dio
3 pohar liszt
2 kiskanal sutopor (lisztbe keverve)
gyors program (ez nalam 1,5 ora)


Ezek nalunk heti min. egyszer keszulnek es elfogy. Az alapkenyer minden nap. Lehet ezt kezzel es sutoben sutni, es szebb lesz. De ha en ejjel berakom a gepbe (almosan 3 perc) akkor reggelre van kenyer es nem kell elmenni vasarolni, nem gyujtom be a sutot egy kis vekni kenyerert, vagy a parkbol megerkezve kesz a bananos kenyer.
Ha meg sutogetni akarok a gyerekekkel, akkor szinten beteszem a hozzavalokat es mire visszaerunk kezdhetunk pizzat, kakaos csigat vagy amit epp eszunkbe jut sutni.
Nekem egy tok gagyi gepem van 4 eve es priman sut, ez egyszeruen egy vajling, amit melegit egy futoszal:-) Azt irja ne mossam gepben mert rovidul az elettartama, igy komoly gyotrodes utan ugy dontottem inkabb az ove roviduljon, mint az enyem, es megy a gepbe. Szoval mikor kesz egy pw koszono sorkent be kellene vennem a kenyersutomet, mert sok idot takarit meg nekem:-)

5 megjegyzés:

Szömörce írta...

A pohár azt jelenti, amit a géphez adtak?

KicsiKató írta...

Aztaaaa, banános kenyér!!! Ki fogom próbálni. Én leragadtam a sokmagos sokfajtalisztes:) változatnál, de a banános zseni ötlet:)

Kicsoda írta...

Nem tudom, mert az enyemhez nem adtak. Meg kellene merni. En itt az amerikai cup-ra gondolok, ami 2,5dl.

Bananos kenyer igazi kiralysag:-)))

Szömörce írta...

Brühühü :((
Megsütöttem a banános kenyeret, de nekem kissé nyers maradt. Nem tudom mit csináltam rosszul.

Kicsoda írta...

miutan kesz a kenyer, bippeg, na akkor meg hagyni kell, hogy kihuljon. De ha kinyitod es megnezed a tetejet es ugy erzed nem sult meg, van csak sutesi program, ami 10 perc arra kapcsold meg be max 10-20 percre. Szerintem ez nagyon fugg a suto teljesitmenyetol,az enyemben keszre sul.