2008. június 12., csütörtök

Körkérdés!

Bizonyára nem én vagyok az egyetlen, aki a zöldköretet néha elszámolja. Magyarán túl sok lesz. Pl párolt vegyes zöldség.
Ilyenkor ti mit csináltok?
Violini már beszámolt a maradékok felhasználásáról, de olyan jó lenne még bővíteni a lehetőségeket!
Én nagyon nem szeretem ha a főztöm a kukában landol.
Ennek kapcsán most az jutott eszembe, hogy mikor nyaralni voltunk, ott nagyon ötletesen az ebédnél, a svédasztalon megmaradt párolt zöldségeket felhasználták és a vacsorára isteni felfújtat készítettek belőle.
Ismer valaki tuti bitzos felfújt receptet, trükköt, technikát?

Mit és hogyan lehet még újrahasznosítani?
Várom a hozzászólásokat! :o)

3 megjegyzés:

lomaquilt írta...

Egyidőben a maradék zöldköretből salátát csináltam, ha nem volt elég, akkor hozzátettem egy konzerv kukoricát. Dresszingnek mustár, bors, só, pici cukor, balzsamecet és valamilyen füszer (bazsalikom, provanszi stb.)
De tejfölt tojással és füszerrel összekevertem rá a zöldségre és megsütöttem. Sokszor csak úgy is csináltam, mert egyik fiam sokáig vega volt.

Kicsoda írta...

na en meg errol akartam irni:-) En sutom a zoldseget, nem fozom/parolom, mert ugy finomabb. Repa fokhagymaval, brokkoli csak ugy, vagy vegyesen hagyma, krumpli, repa. A maradek,mert en mindig igyekszem maradekra fozni:-)szoval abbol meg olyan leves ill. teszta lesz, hogy csuda.
leves: a sult zoldseget felteszed husleves level(kocka ha muszaj) so, TARKONY (sok)es fozod, majd reszben puresited es citromot, tejfolt adsz hozza a vegen. (maradnak benne nalam kis zoldseg darabok) Ehhez tesztat teszek vagy rizst (ami szinten mindig ugy fo, hogy maradjon)
tesztara: osszetorom a sult zoldseget es kecskesajttal osszefozom picit, ha kivanja kicsit viz mehet hozza, meg orolt bors, so.

Zelnice írta...

Milyen jó tippek! Én is sokszor csinálok sült zöldséget,mert nagyon szeretjük(főleg én),és nekem is szokott maradni,de én másnap ugyanabban a formában szoktam újramelegítve megenni.