Van nekem egy drága francia barátném, tőle tanultam, hogy hogy kell úgy `lazán' quiche-t sütni.
Első szabály egy tálat pont annyi ideig tart elkésziteni, mint kettőt, vagyis én a másodikat a mélyhűtőbe teszem nehezebb időkre.
A tészta egyszerű vajas tészta. Két adaghoz: 2,5 pohár liszt, fél pohár vaj, csipet cukor és só valamint annyi jéghideg viz, amitől összeáll. ( pohár=2,5 dl) Jól kidolgozni a tésztát, majd két tűzálló tál alját kibélelni vele. Nekem van erre való jénai edenyem, de bármi jó, ami birja a sütést.
És akkor itt jön a maradékok dicsérete:-) Mit tehetünk bele? Bármit:-)
1. tészta alját mustárral megkenni, rá kisütött szalonna.
2. csikokra vágott sonka, új hagyma karikákkal
3. megfött, turmixolt spenót SOK fokhagymával
És ezután jön a tojásos tejszines/tejfölös öntet. Én kb 3 tojást és 3 dl teszint keverek össze sóval, frissen örölt szines borssal (ez sokkal finomoabb, mint a sima fekete). Ráöntöm a tésztára, SOK sajtot teszek a tetejére és kb 1 óra alatt közepes lángon megsütöm.
Szerintem hidegen finomabb;-)
A tésztával kibélelt második edény meg bármikor elővehető ha van erre alkalmas maradék, és édes töltelékkel is készithető.
Tegnap sonkás, hagymás és spenótos készült. A spenót egy részét félretettem, mert holnap szines gnoccit gyúrok:-)
4 megjegyzés:
Sajnos én nem szeretem a spenótot. Pontosabban a szósz/főzelék változatát. De pl megpárolva, fokhagymával rizzsel összekeverve nagyon finom köret.
Mivel szoktad még tölteni ezt a tésztát?
Jaj az a színes gnocchi is izgi lesz! Megmutatod? :o)))
Kérdés:nem ázik el a tészta? Én ugyanis a Polcz Alaine szak.könyvéből kipróbáltam egy nagyon hasonlót, és a tészta meg sem tudott sülni,úgy átázott. Mit rontottam el???
Biztos finom ez az étel. Hasonlót szoktam készíteni leveles tésztából. Majd megmutatom én is.
Köszi a receptet!
Csaba Esztivel megsütötte - quiche by Kiss. Elvittem a foltos kerti partira. Elfogyott. Hamar:D.
Megjegyzés küldése